Swimming Pool Renovation

Located in a golf course community, this beautiful home was purchased by a socially active couple with a large family.  The grand home was perfect for large parties and family gatherings however, the existing pool was too small for everyone to enjoy.  Delighted with the swimming pool we designed for their previous residence, they once again commissioned our design services.

The Challenge

Faced with limited entertaining space, hosting a family and friends swim party proved confining.  The couple desired an oasis that could provide areas for everyone to swim and enjoy together. Given the expanse of glass doors and numerous widows, the owner’s challenge to us was to give them “an incredible pool and entertaining space that provided fabulous views from every window in the house”. Their wish list included a swimming lane, spa, outdoor kitchen, media center, covered dining and casual seating areas to be used for multi-seasonal enjoyment.

The Idea

Exploring various options, it was decided that the old pool and decking would need to be removed.  We envisioned the pool with a flowing design, a spa, swim lane, and a shallow play shelf for children, and the client’s request to include close seating to supervise small children.  Separate pergola with seating, fireplace and media center, sunning area, outdoor kitchen was part of the initial concept sketches.

The Solution

This multi-level oasis, with saltwater pool, includes a spa with seating for 12-14 adults and children, a 40’ swim lane, children’s play area with fountain and bubbler jets, sunken marble seating area with natural gas fire pit, cabana with fireplace and media

center, outdoor kitchen, trees and landscaping with uplighting. Decking and coping is marble, colorful glass tiles were chosen for the spillway and waterline.  Pool finish is ocean blue pebble sheen with double abalone to enhance sparkle.

View in Magazine

Featured in “Housetrends Magazine” - March/April 2017

“This pool is incredible; we never thought this was possible. It feels like our own private resort!” - Client